Sóc alcoià, tinc senyera on blau no hi ha, dic ben alt que parle català... i ho faig a la manera de València

Passen els dies, els mesos…i malgrat ja 15 anys de vacances. Continuem i continuarem cantant aquells recordats “Va com va, Homenatge a Teresa, Perquè vull, La Fera ferotge, Si senyor…” i tantes altres lliçons de vida i de poble amb les que aprenem cada sentiment que tu, benvolgut Ovidi ens vas regalar.

Demà dissabte 26 de juny el COM (Col·lectiu Ovidi Montllor) que representa l’agrupació de músics del País Valencià ha organitzat un especial homenatge a l’Ovidi Montllor en casa pròpia. No cal l’ajuda d’entitats, agrupacions polítiques, ni associacions…per a rendir-li l’homenatge que es mereix…

Senzill, amb convicció i amor per la seua terra, amb la democràcia per bandera i amb el seu saber estar, ens ha contagiat l’estima que el nostre poble es mereix, i és el seu poble qui tant li deu, el que aconseguirà sense cap recolzament més que l’estima que s’ha guanyat qui ens proporciona el valor significatiu d’una figura que treballa per mantenir viva la identitat d’un poble, per agrair-li cada vers pensat per nosaltres, els valencians.

El 30 de març ja vaig tenir l’oportunitat de formar part dels grups que li van oferir el tribut a València, i va ser una de les sensacions més boniques que la música m’ha regalat…Les sensacions que ofereix un moment especial com aquest, el sentiment que flueix al saber a qui li volem dedicar cada cançó i l’emoció de veure la fusió entre públic i cantant al conèixer a la perfecció cada tema de l’Ovidi fan més important la contínua lluita incomprensiva de tindre que esforçar-se dia a dia perquè es respecte el fruit del pas del temps que la història, el desenvolupament i la unió dels pobles aporten a cada regió.
Demà, tindre que repetir d’alguna manera aquest agraïment i fer-ho en sa casa, sense dubte ens oferirà com a mínim les mateixes il·lusions…i es que a pesar de no tindre’l present, l’Ovidi en continua unint!.

Quinze grups, un per cada any d’absència…Seran quatre hores de plenitud, de bells records i millors paraules regalades en versos i cançons per recordar al que sense dubte ha segut un dels valencians més senzills però que més estimava la seua terra.

Estem al teu costat, sentim com tu i farem tot el que estiga en les nostres mans per continuar la tasca que vas començar i que tants ulls ha obert!

Pel País Valencià, per l’Ovidi Montllor…”tinc senyera on blau no hi ha…”

Andreu Valor

Dissabte 26 de Juny de 2010
IES Pare Vitoria d’Alcoi (Avda. l’Elx, 15)
De 18:00 h. a 21:00 h.
Entrada 5,00 € (aforament 300 persones)
Al Tall, Andreu Valor, Autòmats, Batà, Carles Enguix, Hugo Mas, Inòpia, Naia, Owix, Rafa Xambó, Verdcel, Xavier Morant, Xitxarra Railway i Miquel Pujadó, entre d'altres. Es compta amb la possibilitat que Quico Pi de la Serra s’hi puga sumar a l’homenatge.