Biografia

bio
Andreu Valor i Insa. Cocentaina [El Comtat]. 1978.

Després d’un immillorable 2017, celebrant deu anys als escenaris en solitari, amb més de 115 concerts en un any, el cantautor contestà proposa un 2018 amb molta intensitat. Dos projectes editarà l’autor en aquest futur imminent. El primer serà el CD/DVD «Un concert de 10 anys» que és un disc gravat en directe al concert realitzat a Cocentaina el passat 02 de desembre de 2017, per tancar la gira del cantautor per aquest 10è aniversari, amb cançons clàssiques, actuals i presentant noves cançons, amb moltíssimes col·laboracions i un públic entregat.

El segon projecte s’anomena «Poemitza’t» i és un nou disc amb quinze cançons noves basades en quinze poemes, d’autores i autors diversos, d’arreu del territori de parla compartida, des de l’Alguer a la Catalunya Nord, passant pel País Valencià, Catalunya, Andorra, Fraga, Menorca, Mallorca Formentera..., de poetes i poetesses més clàssics/ques i d’altres més contemporanis/es.

El desig de l’autor és seguint vincular-se cap a les reflexions sobre la vida i la societat que habita, amb la fragilitat del llenguatge a través de la poesia, tractant de comunicar millor l’essència de la llibertat en la convivència i del dret a la dignitat individual i col·lectiva. Defensar una moralitat que no es desvincule de la humanitat, de la culturalitat que és la nostra ànima en la seua arrel i diversitat, d’una justícia social. Tot a través de l’art.

Noves sonoritats i textures. Uns discs cuidats i farcits de detalls. Una maduresa en la interpretació i escenografia en cada nou concert. Màxima il·lusió en generar espais d’evasió i atmosferes d’esperança.

Amb aquestes dos noves edicions, el cantautor valencià de Cocentaina, haurà editat set treballs discogràfics:

«En les nostres mans» [2010]
«A l’ombra de l’obscuritat» [2012]
«Malgrat la pluja» [2013]
«Coinspiracions» [amb Joan Amèric / 2015]
«Bandautòrium» [2016]
«Un concert de 10 anys» [2018]
«Poemitza’t» [2018]


concerts rellevants
Auditori de Barcelona, Palau de la música de València, Plaça de bous de València, Teatre Principal de València, Teatre Principal de Castelló, Gran Teatre de Xàtiva, Teatre Calderón d’Alcoi, Teatre Principal de Perpinyà...


valoracions
*Premi a la millor cançó en català per “Mentre sol autogestione el meu plaer” al concurs de Cantautors d’Elx 2013.
*Nominat als premis Ovidi Montllor (COM) al millor disc de cançó d’autor 2012 pel disc “A l’ombra de l’obscuritat” 

*Nominat als premis Enderrock 2013 al millor disc i millor cantautor (per votació popular) pel disc “A l’ombra de l’obscuritat”.
*Nominat als premis Enderrock 2011...al millor disc, millor cantautor i millor directe (per votació popular) pel disc “En les nostres mans”. 

*Finalista del concurs “Cantautors de Mataró 2010” a Mataró (Barcelona)
*Finalista del concurs “Cántigas de Mayo 2010” a Ceutí (Múrcia)
*Nominat als premis Ovidi Montllor (COM) al millor disc de cançó d’autor 2010 pel disc “En les nostres mans”
*Finalista del concurs “Arrock Al Forn 2009” a l’Ollería (Vall d’Albaida) contacte/contractació
Eva Valenciano [Metrònom Bureo]
eva.metronom@gmail.com
+34 664 547 886