PEL DRET A EXISTIR

Dissabte 22 de desembre de 2012.

El nivell dels companys participants va ser impressionant. Eixir i fer dos cançons de cop davant d'un públic desconegut, un públic pròxim als 700 assistents, encara dificulta més la calma. Cantar en llengua pròpia en un certamen organitzat a l'abast de tot l'estat espanyol et fa sentir estrany al teu territori, però sens dubte aquesta va ser la finalitat, aproximar-nos a la gent, conviure en la realitat i clamar un dret a existir de manera prudent, respectuosa però amb ràbia pel que la gent ha acabat creant sense cap dret. Ningú té el privilegi de robar-te els sentiments!

Sols el desig de fer patent la presència de la nostra música, del desig de clamar naturalitat a la nostra manera de sentir, de viure, de somiar, pagava la pena intentar-ho!

Després dels nervis, de l'actuació, de compartir opinions amb els mateixos companys que es sorprenen amb les opinions del que vivim en aquesta terra al voltant d'una cultura i identitat pròpies i de l'actuació de "Ivan Ferreiro" que va tancar l'acte, recollirem el PREMI a la millor cançó en català per "MENTRE SOL AUTOGESTIONE EL MEU PLAER". Mai havíem rebut cap reconeixement i t'alegra la crítica o simplement passar a una fase final, però aquest no és el nostre camí. El premi que perseguim és la tolerància, la humanitat, la coherència...i altres tants valors que no li posen traves a la llengua en el que es diu, sinó al què i com es diu!

Seguirem perseguint els nostres somnis i els nostres premis...


Vídeo gravat per l'amic Jaume Gómez que es va molestar en vindre des de Muro per estar prop d'aquesta il·lusió i sens dubte em va donar tranquil·litat tindre algú conegut entre la massa.