BIOGRAFIA

Andreu Valor i Insa. Cocentaina [El Comtat]. 1978. 
Compromés amb la vida, amb la dignitat col·lectiva i amb la llibertat. Arrelat a la terra que xafa, canta i s'expressa per aportar una altra opció de vida, lluny del capitalisme. Aprenent de les emocions.
Segueix defensant unes lletres, un desig poètic i contundent, que des de la prudència defensen la humanitat, el respecte, la terra, la llengua, la cultura i integren a les persones.

Porta des de 2007 en solitari, havent editat ja, 8 discs discogràfics, el darrer, "Insurrecte", premi a millor disc de cançó d'autor i millor gira per l'Institut Valencià de Cultura.

       1000 concerts i 8 discs discogràfics avalen la insurrecció.

                      «Insurrecte», el nou disc d’Andreu Valor.

Insurrecte ens presenta 10 cançons, inicialment, amb una sonoritat renovada, textures ambientals i arranjaments propis d’un pop-folk nord-europeu capaç de mantindre l’essència del missatge mentre ens transporta a experimentar noves sensacions sonores i la contundència rítmica en alguns dels temes. Novetat tangible en un projecte d’Andreu Valor.

Aquestes 10 cançons pretenen mantenir l'ànima rebel que planta cara a les injustícies i canta a la pau, que fermen l'artista valencià.
El cantautor proposa un disc obert! Significa que en aquesta velocitat voràgine dels nostres temps, s’atreveix a seguir amb els formats clàssics, cd i vinil, però amb l’estratègia de no donar-ho tot de colp.

A través d’un codi QR inserit als treballs físics, es podran aconseguir noves cançons inèdites i nou material en primícia per incentivar el vincle.

El nou disc compta amb dos elements claus en aquesta nova aposta: la presència dels productors i arranjadors, Blai Antoni Vañó & Hèctor Tirado, responsables de donar-li forma al nou treball i la renovació sonora i visual de cada directe.

El disc compta amb la col·laboració de Samantha Gilabert, la cantant de Beniarrés (El Comtat) d’OT, al tema que obri el disc, «Et declare la pau».

Amb aquesta nova edició, el cantautor valencià de Cocentaina, haurà editat huit treballs discogràfics:

«En les nostres mans» [2010]
«A l’ombra de l’obscuritat» [2012]
«Malgrat la pluja» [2013]
«Coinspiracions» [amb Joan Amèric / 2015]
«Bandautòrium» [2016]
«Un concert de 10 anys» [2018]
«Poemitza’t» [2018]
«Insurrecte» [2020]


concerts rellevants
Gira al Regne Unit, Sardenya, Auditori de Barcelona, Palau de la música de València, Plaça de bous de València, Teatre Principal de València, Teatre Principal de Castelló, Gran Teatre de Xàtiva, Teatre Calderón d’Alcoi, Teatre Principal de Perpinyà...


valoracions
*Premi a millor disc de cançó d'autor i millor gira pel disc "Insurrecte" als Premis Carles Santos de la Generalitat Valenciana 2020.

*Premi a la millor cançó en català per “Mentre sol autogestione el meu plaer” al concurs de Cantautors d’Elx 2013.

*Finalista als premis “Carles Santos 2018” de la Generalitat Valenciana pel disc «Poemitza’t». 

*Nominat als premis Ovidi Montllor (COM) al millor disc de cançó d’autor 2012 pel disc “A l’ombra de l’obscuritat” 

*Nominat als premis Enderrock 2013 al millor disc i millor cantautor (per votació popular) pel disc “A l’ombra de l’obscuritat”.

*Nominat als premis Enderrock 2011...al millor disc, millor cantautor i millor directe (per votació popular) pel disc “En les nostres mans”. 

*Finalista del concurs “Cantautors de Mataró 2010” a Mataró (Barcelona)

*Finalista del concurs “Cántigas de Mayo 2010” a Ceutí (Múrcia)

*Nominat als premis Ovidi Montllor (COM) al millor disc de cançó d’autor 2010 pel disc “En les nostres mans”

*Finalista del concurs “Arrock Al Forn 2009” a l’Ollería (Vall d’Albaida) contacte/contractació
+34 651 553 927
contractacio@andreuvalor.com