XXIV TROBADES D'ESCOLES VALENCIANES - "BENIMANTELL"

La humilitat i il.lusió demostren una vegada més que tenen la capacitat de superar les expectatives quan les coses es fan amb tantes ganes i unió! 
Aquesta és la primera sensació que varem rebre, al observar que un poble que envolta als 400 habitants és capaç d'assumir unes trobades acompanyades per prop d'unes 2.000 persones i organització necessària.

Cap a les 16h els estants començaven a muntar-se per a oferir els originals tallers que desitjaven compartir junt al missatge "Sí al Valencià" i "Sí a una escola pública i de qualitat". Què més podem demanar-los als professors? Es manifesten per nosaltres i son capaços d'invertir el seu temps lliure en pregonar no sols la paraula, sinó l'exemple compartint els valors que tant desitgem recuperar!

Dolçainers, batukada, xocolatada, molt bon ambient i infinitat de tallers i diversió pels més menuts i on els grans ens n'adonem del xiquet que portem dins. Carles Albero (músic acompanyant) i jo, ens atrevirem a fer un parell de tallers; unes maraques que utilitzàrem posteriorment al concert i un clauer amb el motiu de "prohibides les retallades"...una manera d'aproximar-nos als necessaris motius de clamar aquesta injustícia!

Cap a les 21h ens tocava el torn d'actuar. Era el moment on la gent començava a arreplegar les activitats, per a ajuntar-se i sopar (de cabasset) mentre intentàvem amenitzar el moment. L'inici com sempre és expectant! Fem la nostra feina, intentem contagiar emocions i sensacions però observes si eres capaç d'aconseguir-ho!
A partir d'unes quantes cançons, comences a veure que la gent t'escolta, s'aproxima i fins i tot hi ha boques que canten al so de les cançons pròpies..."no hi ha cosa més meravellosa"!
Aproximant-nos a la fi, la cosa ha canviat. Molta gent amb ganes de compartir la música i l'essència d'un moment especial s'anima a palmejar al ritme de "Història d'un amor alternatiu" fins i tot, els més atrevits la ballen. Quin moment! I acomiadant-nos amb dos himnes, agraïm com finalment hem pogut aconseguir crear eixe vincle entre el públic i nosaltres, que sempre acaba fent d'un concert, un moment més especial.

La qüestió sempre es saber si realment haurà agradat la nostra proposta, però aquesta vegada la sorpresa va incrementar els nostres dubtes. Mai de la vida havíem venut més de 50 discs en un concert! Em pregunte què férem diferent per a crear aquesta proximitat i encara no ho se. Sols vull entendre que quan ens ajuntem gent amb una finalitat humana, respectuosa i que valora tant les emocions, el món canvia de color!

Moltes gràcies a tota l'organització que va pensar en nosaltres, a Ester, Nando i Cèsar per ajudar-nos en totes les necessitats i evidentment a tota la gent que ens escoltàreu amb educació i després ens compartíreu les vostres sensacions arrimant-vos a saludar-nos. 

Em sigut completament uns privilegiats al vostre costat!

Fins prompte! 
AV