dijous, 25 d’octubre de 2012

GUANYADORS CONCURS POÈTIC

108 frases han sigut les presentades per aquest concurs! Abans de dir res, la sorpresa ens ha envaït al veure com al final heu correspost d'una manera potent!
Parlar de sentiments, és parlar de respecte. Totes les vostres frases han significat una emoció especial al llegir-les perquè hem vist que som molts els que estimem el que som i els que respectem les identitats diverses que son tan pròpies com úniques.

No és gens fàcil ser part d'un jurat, no és gens fàcil analitzar la poesia, la metàfora, la intenció, la força... sense escoltar-vos clamar les vostres frases, així i tot, ho hem fet possible amb la imaginació!

Hem valorat primerament les frases que han complit amb el requisit de ser una frase de 18 síl.labes...(moltes frases bones han quedat fora per no complir aquesta pauta), després l'essència, la tendresa, la riquesa sensorial i expressiva i evidentment tot dins dels nostres paràmetres actuals on inconscientment desitjàvem sentir el que aquestes frases finalistes deien.

Finalment i tornant a ser constant en la gratitud que significa per a nosaltres cada frase que ens heu compartit, hem elegit aquestes tres frases com a finalistes:

- Aroma de tarongers, flaire de sal i perfum de llibertat (Salva Cañamàs)
T'estime bell país, ànima lliure d'arrels, forment i saó (Vicent Català)
- El meu país neguiteja en l'aldarull fosc d'una lluita sorda (Diafebus Ferrer)

Aquestes tres frases tenen com a premi 2 entrades (per frase) pel concert que el dia 1 de Novembre realitzarem a Cocentaina a la Fira de Tots Sants, els cantautors Pau Alabajos, Cesk Freixas i Andreu Valor. *Podreu arreplegar-les el mateix dia del concert a la taquilla!

La frase guanyadora d'aquestes tres finalistes és:
- El meu país neguiteja en l'aldarull fosc d'una lluita sorda (Diafebus Ferrer), que a banda de les entrades ha aconseguit que aquesta frase forme part de la cançó EL MEU PAÍS que esperem presentar prompte en un proper disc! Felicitats!

Donar-li les gràcies a l'organitzador d'aquest concert i concurs SIR AGENCIA que ens ha facilitat els premis, l'originalitat del concurs i treballa per mantenir viva l'essència cultural de l'art!

Fins altra ocasió! Sempre és un goig tindre-vos prop!

Salut i música
AV

1 comentari:

Josep Lluís ha dit...

Les frases són genials i donar l'enhorabona a tots els participants, ara, després de comptar les síl-labes del guanyador tinc els meus seriosos dubtes de les 18 síl-labes. La frase guanyadora té 16 síl-labes!! Hi ha sinalefa "ja..en" .I acaba en plana (sorda) per tant comptem una síl-laba menys. (Perdoneu però aquest malaurat país necessita debat i polèmica per començar a prendre consciència!!!) Salut i independència!! (És la meva opinió, aixó no vol dir res, sols que la nostra llengua és gran , molt gran!!!!) I dir que enhorabona al guanyador!!!